's Werelds grootste schilderijen - en de meest gedurfde kunst overvallen aller tijden. Aangrijpende waargebeurde verhalen over een mondiaal kat-en-muisspel waarin de hoge cultuur de onderwereld ontmoet.
Overlevingsexpert Les Stroud verkent de wereld van de meest geduchte wilde dieren van Alaska en ontdekt de geheimen van hun overleving in de laatste grens van Amerika.
Een spectaculaire luchtreis door Egypte laat zien hoe de rivier de Nijl de sleutel was tot het rijk van de ouden en waarom het vandaag de dag nog steeds belangrijk is.
Auteur en avonturier Sam Sheridan reist de wereld rond op zoek naar de meest vervloekte plekken op aarde. Sam verschanst zich in de macabere moderne cultuur en verkent de beklijvende geschiedenis en fascinerende folklore van de regio, gebruikt geavanceerde wetenschap om de gevaren van de vloek te belichten en schildert een nieuw en onthullend portret van een gedoemde plek en de mensen die er wonen.
Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen deelt zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en met zijn hulp zul jij ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten.
Hazen Audel volgt de reis van luitenant Hugh Miller op de Salomonseilanden, een afgelegen archipel in de Stille Oceaan. Nadat hij schipbreuk had geleden, kreeg de soldaat te maken met door haaien geteisterde wateren, kilometers onontwarbare jungle en een Japanse vijand die vastbesloten was hem 43 dagen lang te vinden. Uitgerust met dezelfde uitrusting zal Hazen zichzelf meten in deze vijandige omgeving en zijn capaciteiten tot het uiterste drijven.
Joana Barrios is geen chef-kok, ze heeft geen kookcursus gevolgd en ook niet geleerd wat het “hoort” om chef-kok te leren. Voor haar is koken een soort superkracht, het doet alles: verfrissend, verwarmend, verwennend, troostend. Met deze superkracht kun je bepalen wat je eet en eten wat je wilt, waardoor je gewoonten en voedsel naar jouw smaak kunt transformeren.
De Worsten van Babel zijn de uitdaging aangegaan om zonder geld, al kokende en klussende, aan te komen op hun einddoel in Spanje: een reservering in een van de beste restaurants ter wereld: Mugaritz van chef Andoni Aduriz. Er zijn twee dingen die vast staan: ze hebben een foodtruck om mee door Europa te reizen en ze hebben een reservering in het restaurant.
Van woeste woestijnen en actieve vulkanen tot immense meren en rivieren, Afrika is een land van uitersten. Over dit ontzagwekkende continent strijden de beesten van de natuur om te overleven in enkele van 's werelds zwaarste omstandigheden.
Drie vrouwen van over de hele wereld worden verliefd op dezelfde knappe man, maar hun online vriendje is niet wie hij lijkt, en het kan hen alles kosten.
Sara La Fountain gaat op reis naar het hart van Istanbul, de bruisende stad waar ze vaak over hoorde in de gastronomische wereld. Tijdens haar Istanbul-avontuur maakt Sara een spirituele en intellectuele reis door gastronomie en koken, en verkent ze de essentie van kookkunst, cultuur en eeuwenoud erfgoed.